Alg Voorwaarden

Algemene voorwaarden en tips “De Koolmees”

Borgbetaling.
U heeft ons een borg betaald van € 150,–. Wat verwachten wij van u met betrekking tot de staat waarin u het huis na uw vakantie weer achterlaat?

U treft het huis in nette, schone en complete staat aan. Het beddengoed ligt schoon op de bedden, alle vaat staat schoon en droog in de kasten, het serviesgoed, bestek, keukengerei etc is afgestemd op 6 personen (volwassenen). Wij verwachten van u dat u het in dezelfde staat weer achterlaat. (Bezem)schoon (stofzuigen), vaatwasser leeg, de rest doen wij.

Afval    VERANDERD SINDS 1 JANUARI 2024!!

Sinds 1 januari 2024 doet de gemeente Westerveld bij alle bewoners aan afvalscheiding, wat inhoudt dat ook huurders van vakantiewoningen zich hieraan moeten houden.
In de keuken staat een afvalbak voor (gescheiden) pmd en restafval. Pmd kunt u zo vaak legen als u wilt in de containers bij de weg. Groenafval is helaas niet geregeld op de Boterpol. Dus dit mag bij het restafval. Glas en papier kunnen ingeleverd worden bij alle supermarkten.
Het restafval moet echter iedere keer dat je de afvalcontainer opent met het pasje, worden betaald. Met aan u het verzoek zo min mogelijk vaak (1 keer aan het eind van uw vakantie) het restafval weg te gooien in de daarvoor bestemde container. Daarmee besparen we kosten en ook plastic afvalzakken.
U opent de container aan de weg met het pasje dat in de keuken hangt.

LET OP: bij verlies zal €45,– in mindering worden gebracht op uw borg.

Wifi en tv
In het huis is gratis wifi. De wificode hangt in het huisje bij de achterdeur.
De tv is een smart tv. Dit betekent dat u er bijvoorbeeld ook Netflix kunt kijken. U heeft hier wel uw eigen abonnement/inlogcodes voor nodig (niet vergeten helemaal uit te loggen bij vertrek). Gebruik bij het aan- en uitzetten, geluid, zenders etc ALLEEN de witte afstandsbediening.

Verwarming
De thermostaat staat in-geprogrammeerd op een dag- en een nachtstand. Indien u de temperatuur wilt veranderen kan dat met de thermostaat in de keuken.
Gas is duur! Wees zuinig met energie. Het helpt om de deuren naar kamers, gang en naar boven dicht te houden.

Honden
Wij zijn zelf hondenliefhebbers en weten hoe fijn het is als dit lid van de familie lekker mee kan op vakantie. U betaalt voor hun dan ook alleen iets extra’s aan schoonmaakkosten en zaken die wat eerder vies worden zoals het vloerkleed. Het is daarentegen vanzelfsprekend dat er geen honden op de bank/stoelen, in de slaapkamers, badkamer en/of op de bovenverdieping mogen.
Er zijn voldoende mogelijkheden in het park om uw hond uit te laten. In principe mogen de honden hier loslopen, op eigen risico.
Mochten er onverhoopt toch uitwerpselen in de tuin liggen, dan graag deze opruimen.

Wall of pets
Maakt u een leuke (staande) foto van uw hond, kat of paard bij of in De Koolmees dan kunt u mij deze opsturen en maakt u kans dat de foto op de Wall of Pets komt te hangen in het huisje.

Vogels
Buiten staan voederhuisjes voor de vele vogelsoorten en eekhoorns die er bij De Koolmees komen. Wij verzoeken u geen brood of los voer neer te leggen. De vogels (en eekhoorns) kunnen hier niet tegen (gisting) en het trekt muizen en ratten aan, wat we natuurlijk niet willen. Dus graag alleen echt vogel- of eekhoornvoer.

Bed.
het bed beneden heeft op de afstandbediening een knopje zitten voor verlichting onder het bed. Handig als u ’s nachts uw partner niet wakker wilt maken. Met het zelfde knopje gaat de verlichting ook weer uit, of automatisch na 20 minuten.

Fietsen
Er zijn géén fietsen aanwezig bij de Koolmees. U kunt deze wel huren. Fietsverhuurbedrijf Hulzinga in Elsloo verhuurt verschillende types en komt ze netjes halen/brengen. U kunt bij hun reserveren. Vermeldt De Koolmees er maar even bij.

https://www.hulzingatweewielers.nl

In de schuur is elektra aanwezig. Mensen met een elektrische fiets kunnen hem daar opladen.

Gastenboek
In het huis ligt een gastenboek. Wij vinden het leuk om de bevindingen van onze gasten terug te lezen. Ook voor de volgende huurders is het fijn om nog eens tips en ervaringen van vorige huurders te lezen. Het wordt dan ook op prijs gesteld als u iets in het boekje schrijft. Op de website www.dekoolmees.com kunt u bij “recensies” ook iets schrijven. Ook worden sites als Zoover veel bekeken op recensies. Wilt u iets schrijven?

Bbq/eten bereiden/vaatwasser
Bij het huis is geen bbq aanwezig. Het is ook niet toegestaan te bbqen rondom het huis. Dit is ivm met brandgevaar. U bent tenslotte in een bos en op loopafstand van de heide en we hebben te kampen met veel droogte de afgelopen jaren.
In huis is het niet toegestaan om de steengrillen, fonduen, gourmetten of bakplaten.
Bij het verlaten van het huis op de dag van vertrek, dient de vaatwasser leeg te zijn en alle vaat SCHOON en DROOG in de kasten te staan.

Roken
Roken is in het gehele huis niet toegestaan. Buiten natuurlijk wel, peuken svp goed uitmaken en weggooien bij het afval. Pas op brandgevaar!

Vuurwerk
Het park is vuurwerkarm. Het is bij De Koolmees niet toegestaan om vuurwerk af te steken.

Expositie
Sinds een aantal jaren maak ik schilderijen. Maar na verloop van tijd krijg je er zo veel dat er in huis geen plaats meer voor is. En toen dacht ik…….in De Koolmees is plek zat. Zo kwam ik op het idee om in de slaapkamer een muur te gebruiken voor mijn werken. Mocht u ze erg mooi of leuk vinden…..ze zijn te koop. Op de website staat een aparte pagina met afbeeldingen en prijzen.

Aan het einde…….
Bij aankomst waren de bedden voor u opgemaakt.
Bij vertrek verzoek ik u DE GEBRUIKTE bedden af te halen en het bedlinnen op voeteneind of beneden bij de wasmachine te leggen.
Graag de woning bezemschoon en netjes achterlaten (even stofzuigen), de rest doen wij.
Vóór vertrek kunt u de huissleutel weer in het kastje doen waar u de sleutel bij aankomst heeft aangetroffen. De code NA het sluiten van het kastje graag op de stand 0000 draaien en het zwarte schuifje omhoog.
Houdt u zich aan de bovenstaande dingen, dan wordt de borg in zijn geheel aan u teruggestort binnen uiterlijk twee weken na uw vakantie!
Uit ervaring weten wij dat al het bovenstaande gaandeweg vanzelf gaat, in ontspannen, huiselijke sfeer. Het kan natuurlijk toch gebeuren dat er iets kapot gaat in het huis. Laat ons dat dan even weten, zodat wij e.e.a. kunnen vervangen en/of aanvullen. De volgende huurders grijpen dan niet mis. Kleine dingen zullen wij niet doorberekenen, dat kan iedereen overkomen. Gaat het om grote, kostbare dingen, dan kunnen wij misschien e.e.a. via uw WA-verzekering regelen.

En mocht u zelf nog tips of op- of aanmerkingen hebben…….laat het ons weten. Graag!

Een hele fijne vakantie gewenst en met hartelijke groet,

Tanja Boer,

Eigenaar De Koolmees

CALAMITEITEN:

Mocht er zich iets vervelends voordoen als stroomstoring of lekkages:
-de meterkast met groepenkast zit achter de tussendeur woonkamer/gang, bruine deur.
-de watermeter zit onder de mat/luik bij de achterdeur.
-een brandblusser staat onder de trap.